Momentum: Balkáni állapotok a zuglói óvodákban

Momentum: Balkáni állapotok a zuglói óvodákban

BK
2023. október 27. péntek. 15:47

A karbantartási munkák elmulasztásával, hanyag kivitelezéssel és általános nemtörődömséggel magyarázta Rózsa András momentumos alpolgármester Budapest XIV. kerületében, hogy a csütörtöki és pénteki esőzés következtében számos óvoda beázott. Minderről a közösségi médiában is beszámolt. Elektronikus levélben megkerestük Horváth Csaba MSZP-s polgármestert is, amennyiben válaszol, cikkünket frissítjük.

Balkáni állapotok a zuglói óvodákban! – ezt a címet adta Zugló alpolgármestere, Rózsa András annak a hírnek, hogy számos kerületi óvoda beázott. Az ellenzéki vezetésű Zuglóban az alpolgármester a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.-t tette felelőssé a történtekért. A kialakult helyzetet úgy írta le: „Folyik a víz az elektromos kapcsolóból, penészedik a sószoba, bukóvíz a tetőn, lezárt csoportszoba és vödrök a folyosón.”

A karbantartási munkák elmulasztása, hanyag kivitelezés és általános nemtörődömség eredménye ez – tette hozzá Rózsa András. Mint írta, ezen a héten tárgyalta az önkormányzat népjóléti bizottsága a kerületi vagyonkezelő, a Zuglói Zrt. által végzett intézményi karbantartási és fejlesztési munkáiról szóló beszámolót. A Zuglói Városgazdálkodási és Köszolgáltatási Zrt. részéről senki sem jelent meg a bizottsági ülésen, a leadott jelentés pedig valótlanságokat tartalmazott – írta közösségi oldalán az alpolgármester. 

Ebből elég volt! Ez méltatlan Zuglóhoz – fogalmazott. „Alpolgármesterként mindent megtettem, hogy az óvodák és bölcsődék fejlesztése és karbantartása végre elfogadható szinten történjen. Az előző évekhez képest jóval nagyobb összeget biztosítottunk karbantartásra és fejlesztése de ennek kevés eredményét látjuk, hiába tartottunk folyamatos egyeztetéseket a vagyonkezelővel, a valódi változás elmaradt. Felelős vezetőként úgy érzem, eljött a pillanat, hogy a nyilvánossághoz forduljak, mert ez már nem maradhat következmények nélkül” – tette hozzá az alpolgármester. 

Elektronikus levélben megkerestük Horváth Csaba MSZP-s polgármestert is, amennyiben válaszol, cikkünket frissítjük.

Írta a Magyar Hírlap