A LED szalag egy tökéletes kiegészítő otthonunkban

A LED szalag egy tökéletes kiegészítő otthonunkban

Egy igazán flexibilis és multifunkcionális eszközről beszélünk, az alkalmazásának egyedül a képzeletünk szabhat határt.

Számtalan lehetőség érhető el

A Molker LED-es fényforrások kínálatában minden olyan eszközt és kiegészítőt megtalálhatunk, amire szükség lehet otthonunkban a megfelelő világítástechnika kialakításához. Általában a konyhapult megvilágításához használják, de az álmennyezetbe is raknak afféle rejtett fényforrásként, sőt, a hálószobában is megállja a helyét akár a polcokon, szekrényeken hangulatvilágításként. 

httpselektro.molker.hu - 2023 október - Cikk1

Könnyen testre szabhatjuk, kevés helyet foglal, minden attól függ, hogy pontosan mit akarunk elérni és mit terveztünk el fejben. Amennyire nagyszerű, annyira egyszerű is a kezelése, telepítése. Ma már ott tartunk, hogy nehezen találunk két egyforma LED szalagot. Több szempontot is figyelembe vehetünk a vásárlás során. Ilyen például a színhőmérséklet és a tartomány, de ezenkívül a teljesítmény (Watt/méter), fényhasznosítás, fizikai méretek, tápfeszültség és az IP védettsége is fontos lehet.

A használata teljes mértékben biztonságos, mivel törpefeszültségű megtáplálást alkalmaz. Bárhol lehet biztonságosan telepíteni, az élőlényekre egyáltalán nem veszélyes. Ma már olyan kiegészítők is elérhetőek hozzá, amelyek segítségével telefonos applikációval, érintéssel vagy távirányítóval is lehet irányítani, beállítani.

A LED szalag kivitelezése

Több eszközre és kiegészítőre is szükség lesz a kivitelezés során. Ha mi magunk szeretnénk elvégezni az egész folyamatot, akkor érdemes előre beszerezni a szerszámokat és persze magát a LED szalagot. Az első lépés a tápellátásról gondoskodni, ehhez egy megfelelő tápegységre lesz szükség. A termék teljesítményét kell megszorozni a hosszával, így meg is kapjuk, hogy mekkora összteljesítményt várhatunk el a tápegységtől. Ha hosszabb szalagról van szó, akkor több megtáplálási pontot is beiktathatunk a rendszerbe.

Ha ez megvan, akkor jöhet a világításvezérlés. Ha csak szimplán fel és le akarjuk kapcsolni, akkor egyszerű a történet, de a LED szalag lehetőségeit érdemes kihasználni, ezért ajánlott megfelelő vezérlőt választani. Ezt követi a vezetékezés, amelyet pontosan és precízen kell végrehajtani. A szalag védettségéről is gondoskodni kell, pláne, ha fürdőszobába vagy konyhába kerül.

Szakember is tud segíteni

A LED szalag beépítését meg lehet oldani házilag is, mivel rengeteg útmutató érhető el az interneten. Természetesen olykor jobb az egészet szakemberre bízni, aki gyorsan és garantáltan megbízható módon helyezi fel a szalagokat. A beépítés menete egyszerű, hamar elvégezhető, csupán a megfelelő eszközökről és kiegészítőkről kell gondoskodni.

formula.hu