Itthon: Ünnepi buszos kirándulást szerveztek a hatvanpusztai Orbán-birtokhoz – friss képek a majorságról

Itthon: Ünnepi buszos kirándulást szerveztek a hatvanpusztai Orbán-birtokhoz - friss képek a majorságról

Lyukas zászlót is vittek az Orbán-család Felcsút közelében fekvő ingatlanához, ahova több tucat ember kísérte el Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselőt.

Több tucatnyian tartottak Hadházy Ákossal, aki az Orbán-család hatvanpusztai birtokához (és golfklubjához, amiben nyáron szerzett tulajdonrészt a miniszterelnöki vej, Tiborcz Istán) szervezett buszos kirándulást szombaton – derül ki az ellenzéki országgyűlési képviselő Facebook-posztjából. Hadházy azért szervezte a túrát, mert mint írta, “a képek nem adják vissza a helyszín abszurditását”.

A csoport egy az 1956-os forradalomra emlékeztető lyukas zászlót is vitt magával – és hagyott ott a birtok egyik kapuján. A politikus párhuzamot is vont az akkori eseményekkel:

Ahogy 67 évvel ezelőtt a forradalmárok, úgy ma mi is egy zsarnoki rendszerrel állunk szemben, amely Moszkvából kapja az utasításokat, és amely mindenre képes, hogy megtartsa a hatalmat

– írta. A kirándulásról az RTL Híradó riportot is készített:

A papíron a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző érdekeltségében álló, évek óta épülő-szépülő birtokához rendszeresen ellátogat az ellenzéki képviselő, nyáron például arról számolt be, hogy már teljesen beültették a kertet. A birtokról korábban a HVG is írt részletesen:

HVG