Világ: Mohamed Szalah adományt küldött Gázába, majd a segélyszállítmányok beengedésére szólított fel

Világ: Mohamed Szalah adományt küldött Gázába, majd a segélyszállítmányok beengedésére szólított fel

Az egyiptomi csatárt korábban több bírálat is érte amiatt, hogy nem szólalt fel a háború ellen. Most megtette.

A Liverpool csatára, Mohamed Szalah a közösségi oldalán szólította fel az egyiptomi és az izraeli politikusokat, hogy engedjék be a humanitárius segélyeket a Gázai övezetbe.

Az egyiptomi labdarúgó videóüzenetében hozzátette: „nehéz megszólalni ezekben a napokban. Túl sok erőszak és túl sok szívszorító brutalitás történt. Elviselhetetlen végignézni az elmúlt hetek eszkalálódását. Minden élet szent, és minden életet meg kell védeni. A mészárlásoknak véget kell vetni. Családok szakadnak szét”.

A Guardian szerint labdarúgó azután posztolta a videót, hogy vasárnap adományt küldött az egyiptomi Vörös Félholdnak. A pontos összeget nem hozták nyilvánosságra, de állítólag komoly pénzről van szó.

Az egyiptomi csatárt korábban több bírálat is érte hazájában amiatt, hogy nem szólalt fel a háború ellen.

Mint beszámoltunk róla, Egyiptom egyelőre legfeljebb 20 segélyszállító kamion számára engedélyezte, hogy belépjen a Gázai övezetbe, Benjamin Netanjahu pedig ígéretet tett rá, hogy Izrael nem fogja meghiúsítani az Egyiptomból érkező humanitárius szállítmányokat, amíg azok csak élelmiszert, vizet és gyógyszert juttatnak az övezet déli részén élő civil lakosságnak.

(Nyitókép: AFP / Paul Ellis)

HVG