Mennie kellene Netanjahunak a harcok végén

Mennie kellene Netanjahunak a harcok végén

Gyorsfelmérést végzett a lakosság körében a Dialog Center Izraelben. A megkérdezettek több mint ötven százaléka úgy vélte, ha lezárultak a harcok, Benjamin Netanjahunak mennie kellene.

A Jerusalem Post pénteken közölte a Dialog Center nevű közvélemény-kutató cég felmérésének eredményeit. Mint a cikkben olvasható, a válaszadók nyolcvanhat százaléka szerint a zsidó állam politikai vezetése kudarcot vallott. A lap külön aláhúzza, a lesújtó vélemények aránya a kormánykoalíciót támogatók között is majdnem eléri a négyötödöt. A közvélemény kilencvenkét százaléka pedig a háború nyomán a saját biztonsága miatt aggódik.

A válaszadók elsöprő többsége – összesen kilencvennégy százaléka – úgy véli, hogy a kabinetnek „némi” felelősséget kell(ene) vállalnia a támadáshoz vezető biztonsági felkészültség hiányáért.

A vállalat által megszólított izraeliek kicsit több több mint fele úgy véli, Netanjahunak le kell mondania a háború befejezése után. Ami figyelemreméltó, hogy ezzel az állásponttal a kormánykoalíciót támogatók huszonnyolc százaléka is azonosulni tudott. Ezen felül a megkérdezettek ugyancsak több mint fele azt felelte, Joáv Gallant védelmi miniszter is elhagyhatná a kabinetet.

Írta a Magyar Hírlap