Nem zavarja a francia szélsőbal vezetőjét az arab terroristák gyilkosságsorozata

Nem zavarja a francia szélsőbal vezetőjét az arab terroristák gyilkosságsorozata

A marxista eszméket valló Mélenchon a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő ernyőszervezetet, a Crifet is megtámadta, mondván, hogy a szervezet együtt tiltakozott a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörüléssel a szombati véres, Izrael elleni terrortámadás ellen – írták.

„Azzal, hogy a Crif mindenkit arra kényszerített, hogy igazodjon a szélsőjobboldali izraeli kormány álláspontjához, és hogy együtt tüntetett a Nemzeti Tömörüléssel, elszigetelte és megakadályozta a franciák béke és azonnali tűzszünet iránti szolidaritását gyalázkodott a kommunista francia politikusaz X-en.

Magyarul: Izraelt arab terroristák megtámadták, ezért Marine Le Pen, a francia radikális jobboldal vezetője – nagyon helyesen – tiltakozott. A szélsőbaloldali Mélenchonnak ez nem tetszett, és még Netanjahu izraeli miniszterelnököt is szidta. A francia politikai köznyelvben a szélsőjobboldalizásnak negatív konnotációja van – írta a lap.

A Crif elnöke szerint Mélenchon a „köztársaság ellensége”, de hasonlóan foglalt állást a Rasszizmus és Antiszemitizmus Nemzetközi Ligájának (LICRA) vezetője is, aki szerint Mélenchon a „köztársaságon kívülre került” azzal, hogy nemcsak hogy nem ítélte el a terrortámadást, hanem nyíltan a védelmébe vette a palesztinokat, és Izrael-ellenes kirohanásokat tett – írták.

Írta a Magyar Hírlap