Itthon: Még ősszel kijavíthatják a vesszőhibát a könyvfóliázásról szóló rendeletben

Itthon: Még ősszel kijavíthatják a vesszőhibát a könyvfóliázásról szóló rendeletben

A Líra 12 millió forintos bírságot kapott a rendelet megsértése miatt, most bíróságon védi álláspontját a vesszőhibára hivatkozva.

Az Igazságügyi Minisztérium azt közölte az <a href="/

Vesszőhiba miatt önmaga paródiájává vált a melegellenes szabályozás, erre alapozva perel a Líra

A Lírát 12 millióra büntette a kormányhivatal, mert nem megfelelő módon árult egy ifjúsági könyvet, amiben megjelent a homoszexualitás.

” target=”_blank”>RTL Híradóval, hogy még idén ősszel kijavíthatják a vesszőhibát, ami a könyvfóliázásról szóló rendeletben található. A Magyar Közlönyben megjelent szöveg másképp értelmezhető, mint amilyen célt szolgált volna a rendelet a kormány akarata szerint.

A Fővárosi Kormányhivatal még júliusban szabott ki 12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot a Lírára, mert a Heartstpper – Fülig beléd zúgtam című kiadvány nem volt lefóliázva egyik boltjukban. A Líra szerint nem lehet érvényes a büntetés a vesszőhiba miatt. Nyáry Krisztián a cég kreatív igazgatója nemrég arról számolt be, egyre gyakoribbak az ellenőrzések. A Líra a bíróságon próbálja kiharcolni igazát.

„Én magam is biztos, hogy tízszer elolvastam ezt a jogszabályt két év alatt, hiszen nagyon sokszor kellett vele sajnos foglalkozni. A jogászok pedig legalább kétszáztízszer, és aztán egy szerkesztő kolléga, akinek pontosan ez a dolga, egy másodperc alatt észrevette” – nyilatkozta Nyáry.

HVG