Fesztiválozó fiatalokat mészároltak le a Hamász fegyveresei Izraelben

Fesztiválozó fiatalokat mészároltak le a Hamász fegyveresei Izraelben

Gili Joszkovics több száz fiatallal együtt bulizott egy fesztiválon Izrael déli részén, a Gázai övezet közelében, amikor szombat kora reggel fegyveresek tüzet nyitottak rájuk.

A nő elmondta, hogy menekülés közben elbújt egy fa alá, miközben a fegyveresek körbejárták a fesztivál környékét, és mindenkit lelőttek, akit csak találtak.

„Hallottam néhány helikoptert, és biztos voltam benne, hogy a hadsereg jön és megment minket. De senki sem jött, csak egyre több terrorista” – mondta.

„Nagyon közel voltak hozzám, és nagyon féltem. Hallottam, hogy arabul beszélnek, próbáltam minél kisebbre összehúzni magam a fa alatt, és három órán keresztül bujkáltam” – folytatta.

„Csak a gyerekeimre, a barátomra, és arra gondoltam, hogy még nem jött el az idő, hogy meghaljak” – mesélte megpróbáltatásait.

Objektum doboz

„Később hallottam, hogy a közelben héberül beszélnek, és rájöttem, hogy néhány katona közeledik. Úgy döntöttem, hogy feltartott kézzel odamegyek hozzájuk, hogy tudják, nem vagyok terrorista. Én voltam az első, aki kijutott a mezőről. A többieknek még két-három órába telt.”

Rengetegen meghaltak a fesztiválozók közül, és többnyire fiatalok, mivel ez a fiatalok fesztiválja volt – írta a BBC.

Írta a Magyar Hírlap