Már az Alpokon is átvágnak a migránsok, hogy Franciaországba jussanak

Már az Alpokon is átvágnak a migránsok, hogy Franciaországba jussanak

Idén már több mint 130 000 migráns érkezett Olaszországba, főként Afrikából és a Közel-Keletről, ezeknek az illegális bevándorlóknak egy nagy része miután végigutazott Olaszországon az Alpokon keresztül folytatja útját – írta a BBC alapján a Mandiner. A portál szerint a francia határ felé északra utazók száma az elmúlt hónapokban megduplázódott.

A BBC egy önkéntesek által fenntartott táborból tudósított. Az Oulx nevű községben lévő táborban a civilszervezet munkatársai segítenek felkészülni az illegális migránsoknak, hogy áttudjanak jutni a hegységen. Miközben a francia rendőrök igyekeznek visszatartani a papírok nélkül érkezőket, addig az olasz rendőrség szemet huny a civilszervezetek tevékenysége felett. A BBC által megkérdezett aktivista, akit csak Elenanak neveznek a cikkben, elmondta, „pontosan tudják, hogy mit csinálunk itt, pontosan tudják, hogy ezek az emberek miért vannak itt – írták.

„Tudják, de úgy tesznek, mintha nem tudnák.” Hozzátette, nem érdekli, hogy sokak szerint, amit tesz az az illegális migráció ösztönzése. 

Írta a Magyar Hírlap