Kult: Dupla U2-koncerttel debütált a világ legnagyobb gömb alakú arénája, a grandiózus Sphere – videó

Kult: Dupla U2-koncerttel debütált a világ legnagyobb gömb alakú arénája, a grandiózus Sphere – videó

A gömb alakú építmény akkora, hogy elférne benne a Szabadság-szobor is, LED-képernyője pedig végigfut az épület oldalán, így minden hallgató számára teljes koncertélményt nyújt.

A Las Vegas-i 2,3 milliárd dolláros, a jövő szórakozóhelyeként beharangozott Sphere a hétvégén nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt, a U2 két koncertjével. A Sphere hype-ja hatalmas volt, évek óta egy titokzatos gömb alakú építmény emelkedik Vegasban, a hatalmas arénát a U2 szentelhette fel elsőként. A hatás olyan, mintha az ember egy óriási planetáriumban vagy egy felturbózott IMAX moziban lenne, egy óriási űrhajó belsejében – számol be a CNN.

A Madison Sqaure Garden Entertainment által épített Sphere a világ legnagyobb gömb alakú építménye, 112 méter magas és csaknem 160 méter széles, részben üreges arénájában pedig kényelmesen elférne a Szabadság-szobor, a talpától a fáklyáig. A világ legnagyobb és legnagyobb felbontású LED-képernyője szegélyezi belülről, a képernyőn bárki láthat mindent, attól függetlenül, hol foglal helyet.

© AFP / Anadolu Agency / Tayfun Coskun

A helyszín nyitókoncertje a U2: UV Achting Baby Live at Spehere egy 25 koncertből álló sorozat első helyszíne, amely az ír zenekar 1991-es, mérföldkőnek számító Achtung Baby című albumára épül és december közepéig tart.

© Facebook / Sphere Entertainment / Rich Fury

A U2-nak hatalmas hűséges rajongótábora van, nagy volumenű dalainak előadásmódja már régóta feszegeti a technológia határait, így ki tudták használni a különleges építmény adta lehetőségeket. Szinte minden dalt animációk és élő felvételek kísértek a hatalmas kivetítőn, Bono teljesen bejárta a színpadot.

A péntek esti show vörös szőnyegén megjelent Paul McCartney, Oprah, Snoop Dogg, Jeff Bezos és több tucat más híresség is. A koncert élő felvételét visszanézhetik az alábbi videóban.

[embedded content]

HVG