Lövöldözés egy holland kórházban, többen meghaltak, menekültek az orvosok

Lövöldözés egy holland kórházban, többen meghaltak, menekültek az orvosok

Több embert megölt csütörtökön egy fegyveres, aki lövöldözött egy rotterdami egyetemi kórház egyik tantermében – közölte a holland rendőrség. A helyszínen tűz ütött ki. Szintén Rotterdamban, a kórházhoz közel, egy magánlakásban is lövöldözés volt, és itt is tűzeset történt – írta meg a hirado.hu.

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

A rotterdami rendőrségnek az X közösségi oldalon közzétett tájékoztatása szerint egy fegyveres előbb Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet, majd nemsokkal később a közeli kórház egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást. Nem tudni, hogy a két incidens összefügg-e – írták.

A kórházi lövöldözés 32 éves gyanúsítottját letartóztatták – írja a Reuters. A brit hírügynökség hozzáteszi: az interneten közzétett videókon látható, ahogy a rendőrök arra utasítják a diákokat, akik közül néhányan orvosi köpenyt viseltek, hogy meneküljenek, miközben megerősített, golyóálló mellényes egységek érkeznek a helyszínre.

Objektum doboz

Két órával később a rendőrség közölte, hogy több haláleset történt, és hogy az áldozatok családtagjait tájékoztatják – közli a Reuters.

Az AP hozzáteszi: egy gyanúsítottat a klinikához közeli lakásban történt lövöldözések után tartóztattak le. Az amerikai hírügynökség információi szerint a kórház helikopterleszállója alatt fogták el a lövöldözőt.

A csütörtöki lövöldözés indítékát a rendőrség egyelőre nem közölte.

Írta a Magyar Hírlap