Súlyos hazai vereség a női Nemzetek Ligájában

Súlyos hazai vereség a női Nemzetek Ligájában

MH/MTI
2023. szeptember 26. kedd. 21:59

A Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett találkozón a Margret Kratz vezette magyar csapat a 18. percben került hátrányba, majd a 42. percben a vendégek legjobbja, Katie McCabe 30 méterről lőtt bombagóljával már kétgólosra nőtt a különbség.

A fordulás után az írek szinte azonnal megszerezték harmadik góljukat is Kyra Carusa révén, majd a 69. percben Denise O’Sullivan egy gyönyörű támadás végén állította be a végeredményt.

A magyar válogatott az első félidőben keveset birtokolta a labdát, így nem is jelentett veszélyt a kapura, s ugyan a második játékrészben bátrabban próbálkozott, de nem tudott gólt szerezni.

Az első alkalommal kiírt női Nemzetek Ligájában a magyar csapat az írek mellett az északírekkel és az albánokkal van még egy csoportban. Az első fordulóban Albániában 0-0-s döntetlent ért el.

A gárda ezt követően októberben és december elején is két-két mérkőzést játszik. A csoport első helyezettje feljut az A divízióba, az utolsó pedig kiesik a C-be.

NŐI NEMZETEK LIGÁJA – B-DIVÍZIÓ, 1. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Írország 0–4 (0–2)
HIDEGKUTI NÁNDOR STADION, 900 NÉZŐ. Vezette: Zuzana Valentová (Miroslava Pasteroková, Martina Ukropova) – mindhárom szlovák
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Kovács L., Papp L., Turányi, Németh H. (Pápai E. a szünetben), Palkovics (Vida a szünetben) – Zeller, Süle D. (Vachter a szünetben), Fenyvesi (Savanya 72.), Szabó V. – Kaján (Nagy V. 90+1.)
Szövetségi kapitány: Margret Kratz

ÍRORSZÁG: Brosnan – Hayes, Lo Quinn, Caldwell, Toland (Finn 78.) – Agg (Connolly 56.), Lu Quinn (Atkinson a szünetben), McCabe, Payne (Larkin 56.), O’Sullivan – Carusa (Barett 74.)
Szövetségi kapitány: Eileen Gleeson
Gólszerző: Hayes (0–1) a 18., McCabe (0–2) a 42., Carusa (0–3) a 49., O’Sullivan (0–4) a 70. percben.

Írta a Magyar Hírlap