Élet+Stílus: Gusztustalan poén miatt kellett bocsánatot kérnie egy Forma–1 -es szakértőnek

Élet+Stílus: Gusztustalan poén miatt kellett bocsánatot kérnie egy Forma–1 -es szakértőnek

Michael Schumacherrel viccelődött, hatalmas lett a felháborodás.

Az egyik F1-es szakértőnek bocsánatot kellett kérnie, miután élő adásban sértő viccet engedett meg magának Michael Schumacherről. Antonio Lobato a spanyol televízióban vett részt egy beszélgetésen a Japán Nagydíj után. Az egyik kollégája poénkodva mondta, hogy „reszkessen Adrian Newey (a Red Bull mérnöke), mert jön Antonio Lobato”. Lobato erre így reagált: „Reszkessen Michael! Nos… nem, Michael nem tud reszketni” – utalt a hétszeres világbajnok 2013-as síbalesetére, és az azt követő állapotára, majd tovább nevetgélt a műsorvezető-társaival.

Az érzéketlen megjegyzés gyorsan elterjedt az interneten, és felháborodást váltott ki a rajongók körében. Egyesek azt követelték, hogy kérjen bocsánatot Schumacher családjától, mások már azt is, hogy a munkahelyéről rúgják ki.

A nagy felháborodás után Lobato végül egy bocsánatkérő videóval jelentkezett az X-en. Elismerte, hogy hibázott, de mint mondta, nem rossz szándékkal tette. „Egyszerűen csak ügyetlen voltam, képtelen arra, hogy helyesen fejezzem ki magam, talán mert túl sok órát voltam ébren, talán a jetleg miatt, talán más miatt – ami persze nem mentség” – mondta, hozzátéve, hogy túl messzire ment, és nem akart viccet csinálni Schumacher állapotából. „Azt hiszem, mindenki, aki ismer engem, és tudja, milyen vagyok, pontosan tudja azt is, hogy soha nem viccelődnék ilyesmivel” – tette hozzá.

A hétszeres világbajnok állapotáról a síbalesete óta nem mond konkrétumot a családja.

HVG