A baloldal számára a hatalom fontosabb, mint a magyar érdek

A baloldal számára a hatalom fontosabb, mint a magyar érdek

MH/MTI
2023. szeptember 26. kedd. 16:36

A Lánchidat, az ország egyik legfontosabb jelképét „Karácsony Gergely és a baloldal évek óta saját kicsinyes politikai céljai és érdekei eszközeként” használja fel, és ugyanezt teszi az egész fővárossal is – állapította meg Ferencz Orsolya, a Fidesz politikusa napirend előtt kedden a parlamentben.

A baloldali politika Budapesten, folytatta Ferencz Orsolya, nem áll másból, mint értelmetlen konfliktushelyzetek előállításából és infantilis politikai aktivizmusból. “Pont, ahogy Gyurcsány Ferenc utasította őket” – mutatott rá, hozzátéve: dugó van, kosz és káosz. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester szereptévesztésben van. Biciklivel pózol, majd sofőrrel viteti magát az autómentes napon is – jegyezte meg. S végül aláhúzta: a főváros vezetése elrettentő példával szolgál arra, mi lenne, ha a baloldal vezetné az országot.

Ezek után Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hazugságnak nevezte, amit a baloldal a kampányfinanszírozásáról állít. Megkérdőjelezte a többi között azt, hogy voltak adománygyűjtő ládikák, vagy hogy Karácsony Gergely segítői euróban nyújtottak támogatást. Közölte: az is igaz a baloldalra, hogy már jó ideje külföldön próbálja a magyarországi választásokat megnyerni. Ez szerinte elfogadhatatlan. Most azonban egy újabb vörös vonalat léptek át, már pénzt is kérnek és elfogadnak külföldről – jegyezte meg, és kijelentette: számukra a hatalom fontosabb, mint a magyar érdek.

Írta a Magyar Hírlap