Putyin nagyon fél a betegségektől, nem valószínű, hogy dublőröket használ

Putyin nagyon fél a betegségektől, nem valószínű, hogy dublőröket használ

Kochan Krisztina
2023. szeptember 25. hétfő. 6:44

A várakozásokhoz képest lassan haladnak az ukránok, de érdemes észrevenni, hogy az orosz fél is sokkal erősebben védekezik, mint korábban – mondta a Magyar Hírlap stúdiójában Vigóczki Máté Oroszország-kutató. A szakember hozzátette, mindenképpen meg kell várni, hogy elérkezzen az esős időszak, mert addig még fontos események történhetnek. 

A szakember Putyin dublőreiről kiemelte, nem gondolja, hogy lennének az orosz elnöknek hasonmásai. „A koronavírus-járvány alatt azt láthattuk, hogy Putyin nagyon elzárkózott, csak online meetingjei voltak vagy a hosszú asztalt használta, ami azt jelenti, hogy nagyon fél a betegségektől. Ha lettek volna dublőrei, akkor sokkal több eseményen jelent volna meg” – fogalmazott. 

Az ukrán társadalom háború iránti támogatásáról kifejtette, ezzel Kijevben teljesen tisztában vannak, a lakosság körében valószínű nagyobb a támogatása annak, hogy folytassák a híradót, minthogy leüljenek a békéről tárgyalni. 

„Ukrajna egy kicsit zsákutcába kormányozta magát azzal, hogy folyamatosan azt hangoztatja, hogy minden területet fel kell szabadítani, hiszen ha ezt akarják akkor a lassú ellentámadás miatt sokan elégedetlenek lehetnek. A Nyugat barátsága túlértékelt, az ukránok a saját országukért harcolnak, aminek a hosszú távú következménye egy nyugati invázió lesz” – jegyezte meg. 

Az orosz-észak-koreai találkozóról a szakember kifejtette, az ázsiai ország nagyobb előnyét élvezheti a megbeszélésnek, de látni kell, hogy Oroszország még Kínát megelőzve is nyitott arra, hogy fejlessze a katonai kapcsolatait. 

„2014 óta az orosz kereskedelem és diplomáciai kapcsolatok Ázsia felé fordultak. 2022-ben a szankciók bevezetésével ez még jobban érvényesült, de az orosz-nyugati kapcsolatok nem szűntek meg teljesen, hiszen Moszkvában is látják, hogy nem egészséges csak Kínára támaszkodni” – fűzte hozzá Vigóczki Máté.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap