Ez szoros harc lesz a Mercedesszel

Ez szoros harc lesz a Mercedesszel

Negyedik helyen ért célba az F1-es Japán Nagydíjon Charles Leclerc, ezzel a nyári szünet után először fért be csapattársa, Carlos Sainz elé.

A helyezés fontos pontokat jelentett a Ferrarinak, hiszen a Scuderia ezzel és Sainz hatodik pozíciójával tovább közelített legnagyobb riválisához, a Mercedeshez.

A csillagosok jelenleg húsz ponttal járnak az olaszok előtt, de Leclerc-ék jobb formában vannak az utóbbi időben, és bár Suzuka nem feküdt nekik, így is kihozták a lehetőségeikből (szinte) a maximumot – a monacói szerint a két gárda között dőlhet el a konstruktőri második hely a szezon végén.

f1-leclerc-ferrari-suzuka

„Nagyon erősek, főleg a futamon, ma is nyomás alá helyeztek minket a végén” – mondta Leclerc a Mercedesről Japánban.

„Érdekes dolog volt most az is, hogy szétválasztották a stratégiát a két autóval, szóval tényleg nagyon erősek, főleg a futamokon. Az időmérőkön kicsit kiegyensúlyozatlanabbak, de ez egy nagyon szoros harc lesz” – tekintett előre.

„A futamokon mi vagyunk egy kicsit instabilabbak, ők az időmérőkön azok, de belül úgy érzem, hogy megtanultunk pár dolgot az utóbbi hétvégéken, amik miatt remélhetőleg mi leszünk előnyben a szezon hátralévő részében” – magyarázta. 

formula.hu