Szánthó Miklós: Donald Trump tudna békét teremteni Ukrajnában

Szánthó Miklós: Donald Trump tudna békét teremteni Ukrajnában

MH/MTI
2023. szeptember 22. péntek. 19:17
Frissítve: 2023. szeptember 22. 19:27

Az Origo hírportál a pénteken megjelent interjúban utalt arra, hogy Szánthó Miklós, a magyarországi CPAC Hungary konferencia főszervezője múlt héten Washingtonban tárgyalt az Egyesült Államok legnevesebb „konzervatív agytrösztjeinek” vezetőivel és kongresszusi képviselőkkel.

Arra a felvetésre reagálva, hogy korábban kijelentette, meg kell valósítaniuk „a liberálisok rémálmát, a konzervatív erők nemzetközi összefogását”, a főigazgató azt mondta: az elmúlt hét tapasztalatai alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy ez a „rémálom” egyre inkább valósággá válik.

Szánthó Miklós kifejtette, az ijesztgetés helyett a munkára helyezik a hangsúlyt, hogy a közeljövőben valóban megvalósítsák azt, amitől a liberálisok a legjobban tartanak.

„Nincs ugyanis, ami jobban frusztrálja a globalista-progresszív oldalt annál, minthogy a nemzeti erők összekapaszkodnak és együttes erővel veszik fel a küzdelmet velük szemben. Ez a liberális őrület ugyanis mindenhol ugyanazokat az alapértékeket támadja, ugyanazokat a kihívásokat állítja elénk, legyen szó az illegális migráció támogatásáról vagy a gyerekek genderügyi agymosásáról” – fogalmazott.

Hozzátette: bármerre is nézünk a nyugati világban, azt látjuk, hogy a liberálisok az „Isten, haza, család” szentségének lerombolását vették a fejükbe. Úgy gondolják, utalt a liberális oldalra, hogy a morális fölény náluk van, de ezzel a „progresszív gőggel” szemben mindenhol erősödik az ellenállás.

Azt mondta, Trump példája is csak azt támasztja alá, hogy a baloldal semmitől sem fél jobban, mint az igazságtól. Hű segítőjükké azok a magukat filantrópnak nevező politikai aktivistavezérek szegődtek, mint amilyen Soros György vagy a fia is, akik több milliárd dollárnyi pénzt fektettek az érzékenyítésnek nevezett „politikai agymosó-kampányokba” – mondta.

Szánthó Miklós úgy látja, a józanságra vágyó amerikaiak és európaiak tömegeit, akik biztonságban és múló divathóbortok káros befolyásolása nélkül akarják felnevelni gyermekeiket, nem ejti foglyul ez az ideológia.

A konzervatív jobboldal szerte a világon pontosan ugyanazt akarja, amit a józan emberek, így „a mi legfőbb erőforrásunkat ők jelentik” – jelentette ki.

A globalistákkal szembeni küzdelmet egyáltalán nem tartja elveszettnek. Úgy véli, választók tíz- és százmilliói várnak valódi konzervatív ajánlatra világszerte.

Szánthó Miklós kiemelte: az a feladatuk, hogy „világszerte hasznos cselekvői legyünk egy új, konzervatív reneszánsznak”, ahol az LMBTQIA+-őrület „hamis bálványait ledöntik a józan polgárok”, és visszaadják az életet a normalitásnak.

„Ahhoz hogy ide elérjünk, még rengeteget kell dolgoznunk a nemzetközi jobboldali összefogáson” – vélekedett, jelezve ugyanakkor, hogy „ajánlatként” itt van a magyar példa.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kitért arra, a mostani amerikai látogatásakor megerősödött benne, hogy igazából „két Amerika” van: egy szó szerint is alvó ügynökhálózat, a Biden-rezsim és elitjei, valamint a hit erejében, a munka nemességében, a család szentségében élő Egyesült Államok.

Szólt arról is, hogy az illegális bevándorlás elleni fellépéssel kapcsolatban texasi partnereik érdeklődve hallgatták a magyar határvédelem tapasztalatait és hatékonyságát. A családpárti republikánus kongresszusi képviselők pedig elismerően szóltak a magyar család- és gyermekvédelem irányáról.

„Az igazi Amerikában sok barátunk van, csak meg kell találnunk őket” – mondta.

„Ukrajnát és Oroszországot rá kell kényszeríteni a tűzszünetre és a béketárgyalásokra”, amelyre csak egy erős Amerika képes – hangoztatta Szánthó Miklós.

Írta a Magyar Hírlap