Furcsa fények az égen: ufókat láttak Siófok felett

Furcsa fények az égen: ufókat láttak Siófok felett

Több ember figyelmét is felkeltették azok a sorban haladó fénypontok, amik csütörtök éjszaka voltak láthatók az égbolton. Sokan képeket is készítettek a jelenségről, amiket feltöltöttek a Facebookra, ahol végül hatalmas vita kerekedett a fények eredetéről.

Budapesten, Siófokon, Biatorbágyon és még Győrben is látták a vonuló fénypontokat. Többen biztosak voltak benne, hogy ufókat látnak, hiszen a fények precízen egymást követve haladtak, egységesen.

 Ezek ufók! Mi más lenne, ami hirtelen feltűnik, majd pár másodperc után már nem is látható?! Ráadásul egymást követik a fények, precízen, megtervezve. Ez nem lehet véletlen…  – írta az egyik kommentelő.

Valójában egy részben igaza is volt, ugyanis valóban megtervezett, egységes dologról van szó, ugyanis ahogyan arra többen is rájöttek: 

A megoldás a Starlink műholdak voltak! 

A szemfülesek a SpaceX Starlink műholdjait látták. A Starlink műholdat a milliárdos vállalkozó, Elon Musk vállalata indította korábban útjára. Ez a projekt azért jött létre, hogy a világ ezidáig lefedetlen területein is internetet biztosítsanak. Musk projektjében a műholdrajok kötelékben repülnek a Föld körül, és amikor a fény úgy éri őket, látszódnak a Földről, ennek lehettek rengetegen a szemtanúi.

Írta a Magyar Hírlap