A tisztek ellopják azt a pénzt, amit a katonák zsoldjára és élelmezésére szánnak

A tisztek ellopják azt a pénzt, amit a katonák zsoldjára és élelmezésére szánnak

Kochan Krisztina
2023. szeptember 15. péntek. 6:01
Frissítve: 2023. szeptember 15. 6:06

A tisztek ellopják azt a pénzt, amit a katonák zsoldjára és élelmezésére szánnak – mondta a Magyar Hírlap stúdiójában Koskovics Zoltán. A szakember kiemelte, háború közben egy hadsereget nem lehet lefejezni, Zelenszkij egy reménytelen harcot vív a korrupció ellen. Hozzátette, Zelenszkij jobban áll az oroszokkal szemben, mint a korrupcióval. 

Megjegyezte, 60 évesen az ember már nem tud katona lenni, ha erre szükség van, akkor le kell ülni tárgyalni, ez a háború már túl megy Ukrajna teherbíróképességén, idősekkel és külföldről hazaráncigált emberekkel nem lehet új offenzívát indítani.

A szakember kiemelte, az erős  nyugati fegyverek arra szolgálnak, hogy Zelenszkijnek legyen tárgyalási alapja.

Szembe kéne tudni nézni a valósággal, olyan válaszút elé érkezett Ukrajna, ahol érdemes lenne a tárgyalásokat választani – jegyezte meg, hozzátéve, az elmúlt másfél év megmutatta, hogy az EU-nak nincs független külpolitikája. Ezt a háborút Moszkvának és Washingtonnak kell egymással megvívnia, ha ők eldöntik, hogy vége legyen, akkor egyik napról a másikra vége lesz – fűzte hozzá.

Emlékeztetett, titkos diplomáciai tárgyalások zajlanak Oroszország és az Egyesült Államok között Törökországban, amikre azért van szükség, mert ha majd egyszer igazi tárgyalások kezdődnek, azoknak szüksége lesz alapokra. 

Koskovics Zoltán megjegyezte, most vagyunk egy olyan ponton, hogy be lehet talán fagyasztani a háborút. „Kifulladt az offenzíva, ez egy olyan pont, amikor le lehet ülni tárgyalni, hogy ez megtörténik-e vagy sem az a jövő zenéje” – húzta alá a szakértő.

Véleménye szerint nem nagyon van értelme húzni az időt, mert az időjárás változásával érdemben nem tudják a hadviselést folytatni az oroszok, egy offenzíva 4-8 hétre van betervezve, ennyi nyersanyagot érdemes összecsoportosítani, hogy elindítsanak egy támadást.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap