A Manchester City hozhatja Európába a Boca Juniors nagy tehetségét – sajtóhír

A Manchester City hozhatja Európába a Boca Juniors nagy tehetségét – sajtóhír

Megbízható helyi sajtóértesülések szerint a Boca Juniors tehetséges balhátvédje az európai érdeklődők közül a Manchester City ajánlatát fogadja el…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Manchester City elvi megállapodást kötött a Boca Juniors vezetőségével, hogy januártól az angol csapat megszerzi az argentinok tehetséges balhátvédje, Valentín Barco játékjogát.

A 19 éves szélső hátvéd ugyan már 2021-ben három bajnokin szóhoz jutott a felnőttek közt, tavaly kizárólag a tartalékbajnokságban szerepelt. Az első csapat élére tavasszal kinevezett Jorge Almirón adta meg újból a lehetőséget a bizonyításra, azóta pedig mindenkit lenyűgözött. Barco mostanáig idén 11 bajnokin és hatt Libertadores-kupa-találkozón lépett pályára, első gólját is megszerezte a felnőttek közt, miközben alapemberré vált, és meccsről meccsre a csapat legjobbjai közé tartozik, védekezésben és támadásban egyaránt igazi energiabomba.

Barco megszerzésére tavaly nyáron a Getafe tett ajánlatot, az argentin média információi szerint pedig a közelmúltban a Manchester City már tett egy 4 millió dolláros ajánlatot, melyet azonban a Boca elutasított. A City mellett a Juventus és a Brighton & Hove Albion kacérkodott mostanában a szerződtetésével.

A fiatal védő az idei U20-as világbajnokságon is szerepet kapott, az argentin korosztályos válogatott valamennyi mérkőzésén pályára lépett.

A Manchester City a közelmúltban már egy másik argentin nagyágyú ígéretére csapott le, amikor leigazolta Julián Álvarezt a River Plate-től, az azóta világbajnoki címet is nyerő támadó pedig a triplázó csapat hasznos tagja volt.

fociclub