Zaharova: Ez nem szankciós politika, ez oroszok elleni rasszizmus

Zaharova: Ez nem szankciós politika, ez oroszok elleni rasszizmus

Az Európai Unió által az orosz állampolgárok személyes tárgyainak bevitelére vonatkozó tilalomnak semmi köze a szankciókhoz, ehelyett a nyugati tisztviselők szemenszedett rasszizmusának kifejeződése – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője Vlagyivosztokban, amit az Oroszhírek szúrt ki.

Zaharova megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy Brüsszel pénteken kifejtette, hogy az ukrajnai konfliktus miatt az Oroszországgal folytatott kereskedelemre kivetett átfogó szankciók olyan személyes tárgyakra is kiterjednek, mint a telefonok, a poggyászok, sőt még a sampon és a vécépapír is – írták.

Az Európai Bizottság felszólította az uniós gazdasági szereplőket, hogy mérjék fel és értsék meg a szankciók kijátszásának lehetséges kockázatait, és a vámellenőrzések során kobozzák el az ilyen tárgyakat.

„Ez egyszerűen rasszizmus. Ez nem szankciós politika, nem arról van szó, hogy az Európai Unió süllyedő gazdasága számára valamilyen többlethasznot teremtsen. Ez rasszizmus, ahogy van” – mondta Zaharova a TASZSZ hírügynökségnek a keleti gazdasági fórumon hétfőn.

Most ez kirobban. Mint egy tályog, amelyet nem kezeltek, és amelyből egyszerűen fisztula lett. Ez a nyugati rasszizmus fisztulája”.

Írta a Magyar Hírlap