Közös megegyezéssel távozik Laurent Blanc a Lyon éléről – HIVATALOS

Közös megegyezéssel távozik Laurent Blanc a Lyon éléről – HIVATALOS

A francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Lyon hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy már nem Laurent Blanc a csapat edzője. 

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Az Olympique Lyon közös megegyezéssel szerződést bontott Laurent Blanc vezetőedzővel, jelentette be ma a francia csapat hivatalos csatornáin keresztül. Blanc mellett Franck Passi és Philippe Lambert segédedzők is távoznak a klubtól.

A Lyon azóta azt is megerősítette, hogy ideiglenesen Jean-Francois Vulliez-t kérték fel az edzői posztra, akinek az elnöki tanácsadó Sonny Anderson és az U19-es csapat eddigi edzője, Jérémie Bréchet segíti munkáját másodedzőként. Francia sajtóhírek szerint azonban az AC Milan és a Valencia korábbi trénerét, Gennaro Gattusót szeretnék végleges utódnak.

Az Olympique Lyon megköszönte Laurent Blanc-nak és stábjának az elmúlt 11 hónapban tanúsított elkötelezettségét és profizmusát a szakmai stáb élén.

A francia klub nagyon rosszul kezdte a 2023/24-es szezont, hiszen az első négy bajnoki mérkőzésén három alkalommal kikapott és egyszer döntetlenezett, így jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán.

fociclub