Tech: Tim Burton az AI-ról: Olyan, mintha egy robot elvenné a lelkedet

Tech: Tim Burton az AI-ról: Olyan, mintha egy robot elvenné a lelkedet

A rendező nincs elragadtatva a mesterséges intelligencia által generált tartalmaktól.

Tim Burtont egy interjúban többek között arról kérdezték, hogy mit szól azokhoz a mesterséges intelligencia által generált képekhez, amiken azt mutatják be, hogyan néznének ki a Disney-filmek, ha ő rendezné őket.

Burtonnek erről az egészről az a hiedelem jutott eszébe, ami úgy tartja, hogy a fényképezés „ellopja” a lelket. Bár azt elismerte, hogy néhány kép egész jól sikerült, mégsem keltett benne jó érzést. „Olyan, mintha egy robot elvenné az emberségedet, a lelkedet”, fogalmazott az Independentnek.

A mesterséges intelligencia szerepe és használata egyértelműen vitás pont a filmes iparágban. A hollywoodi színészek a forgatókönyvírókkal együtt részben emiatt kezdtek sztrájkba, mivel eddig nem tudtak megegyezni a stúdiókkal például a digitális képmásuk felhasználását illetően:

Burton a sztrájk kapcsán beszélt még a Beetlejuice folytatásáról, amiben Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Jenna Ortega, Willem Dafoe és talán Monica Bellucci is játszik. Mint kiderült, már majdnem befejezték a forgatásokat, amikor elkezdődött a sztrájk. A rendező elmondása szerint szinte teljesen készen van a produkció, amit várhatóan jövő szeptemberben be is mutatnak.

HVG