Tech: Egyre több embernél éles a YouTube új funkciója, már nyomogathatók a játékok

Tech: Egyre több embernél éles a YouTube új funkciója, már nyomogathatók a játékok

A szerencsésebbeknél már megjelent a Playables, a YouTube játékszolgáltatása, melyről eddig nem sokat lehetett tudni – most azonban hivatalosan is megkezdődött a tesztelése.

Még júniusban érkeztek információk a YouTube háza tájáról arra, hogy hamarosan játékos újdonság érkezhet a platformra, amelyet már belsős körökben tesztelnek is: ez a Playables, melynek köszönhetően mobilon és az asztali böngészős változatban is lehet majd játszani a YouTube felületén.

A funkció most már hivatalosnak tekinthető, miután a YouTube megkezdte a Playables nyilvános tesztelését – néhány kiválasztott szerencsés felhasználó már próbálgathatja az újdonságot. Ők a YouTube kezdőoldalán egy „Playables”-szekciót fognak látni, erre kell kattintani a megnyitáshoz – írja a 9to5Google.

Bár sok részletet még nem árult el az újdonságról a cég, annyit még meg lehet tudni a kedden kiadott tájékoztatóból, hogy a YouTube-előzmények közé bekerülnek a játékok, és azok mentett játékmenetei is – bár azt még nem tudni, milyen címek lesznek elérhetőek a szolgáltatásban, csak a Stack Bounce neve sejlett fel korábban.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy mikor terjesztik majd ki mindenkinek az újdonságot, mely egy újabb bevételi forrás is lesz a YouTube-nak. A Google egyébként idén lakatot tett a felhőalapú játékszolgáltatására, a Stadiára, de a jelek szerint nem teljesen engedték el a játékokat, még ha a Playables várhatóan nem is lesz a Stadia szintjén.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG