Tech: A Vodafone-nál van feltöltős telefonja? Jelentős változások lépnek életbe, például nem kell évente rátölteni

Tech: A Vodafone-nál van feltöltős telefonja? Jelentős változások lépnek életbe, például nem kell évente rátölteni

A nemrég bevezetett TUTI100+ feltöltőkártyás díjcsomag aktiváláskor díjmentes adatkeretet és lebeszélhető perceket biztosít a szolgáltató. Hétfőnként további extra jár. Ezeknél is fontosabb változást jelent sokak számára, hogy a SIM-kártya használhatóságának meghosszabbításához elegendő lesz az éves adategyeztetést elvégezni, az egyenleg feltöltése nem lesz feltétel.

A TUTI100+ feltöltőkártyás díjcsomagban a kártya aktiválását követően az előfizetők díjmentes 1 GB kiinduló adatkeretet, valamint 100 lebeszélhető percet kapnak, melyet 30 napig használhatnak fel. A korábbiakhoz képest változik a TUTI Hétfő nevű opció igénybevételének feltétele: a kedvezményhez már nem szükséges hetente aktiválni a szolgáltatást, a díjmentes időszak minden hétfőn 12:00 és 13:00 óra között automatikusan elérhetővé válik a TUTI100+ ügyfelek számára TUTI100+ ügyfél számára. Ebben az időszakban díjmentesen lehet 60 percen át telefonálni normál díjas belföldi és EU-s irányba.

Fontos újítás, hogy szeptember 15-től a Vodafone Magyarország – a jogszabályban előírt feltételek mentén – mindenki számára díjmentesen biztosítja a hozzáférés lehetőségét az alapszintű telekommunikációs szolgáltatáshoz: a kártya ugyanis feltöltés nélkül, az éves adategyeztetést elvégezve is érvényes marad.

Emellett a szolgáltató díjmentes opciókat is biztosít – az említett, hétfői 60 perc beszélgetés mellett havi 100 MB adatot –, így szűk keretek között azok is tudják aktívan használni a kártyájukat, akik egyébként sosem töltenek rá pénzt.

A Vodafone közölte: a feltöltőkártyák felhasználási idejét a feltöltés időpontja a továbbiakban nem korlátozza. Már nem szükséges legalább 365 naponként feltölteni az egyenleget, hogy a kártya érvényes maradjon. Az éves adategyeztetés elvégzésére a jogszabályi kötelezettség miatt azonban továbbra is szükség lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG