Eb 2024: Franciaország megállíthatatlannak tűnik, fontos győzelmet arattak a Hollandok! – eredmények, tabella

Eb 2024: Franciaország megállíthatatlannak tűnik, fontos győzelmet arattak a Hollandok! – eredmények, tabella

Az európai futballidény újrakezdésével párhuzamosan újra útjára indult a labda az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A számunka legkedvesebb eredmény mellett mutatjuk mi történt a ‘B’, ‘E’ és ‘H’ jelű csoportokban.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

B-csoport:

Franciaország – Írország 2-0 (1-0)
Parc des Princes stadion (Párizs), Vezette: U. Schnyder (svájci)
Gólszerzők: Tchouameni (19.), M. Thuram (48.)
Sárga lap: T. Hernández (21.), Griezmann (87.) illetve Cullen 47.)
Piros lap:

Franciaország: Maignan – Koundé (Pavard, 90.), Upamecano, L. Hernández (Saliba, 73.), T. Hernández – Rabiot, Tchouamnei – O. Dembélé (Coman, 73.), Griezmann (Camavinga, 90.), Mbappé – Giroud (M. Thuram, 26.).  Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Írország: Bazunu – Stevens (McLean, 46.), Egan, Collins – Duffy, Molumby (D. O’Shea, 68.), Cullen, Browne – Ogbene (Ebosele, 84.), Idah (W. Keane , 68.), Knight. Szövetségi kapitány: Stephen Kenny

Az Olivier Giroud korán sérülés miatt elvesztő franciák a találkozót végig uralva, számos helyzetet kialakítva magabiztos győzelmet arattak az írek ellen.

Az Ousmane Dembelét, Kylian Mbappét, Antoine Griezmannt egyaránt felvonultató ‘Les Bleus’ vezető találatát kisebb meglepetés, hogy a Real Madridban az új idényben meghatározó taggá előlépő Aurelian Tchouameni szerezte; majd a szünet után Marcus Thuram duplázta meg az előnyt, eldöntve ezzel a találkozót a Thuram-gólig még reménykedő/próbálkozó Írország ellen.

Franciaország a selejtezősorozatban ötödik meccsén aratott ötödik győzelmével lényegében Európa-bajnoki résztvevőnek tekinthető…

Hollandia – Görögország 3-0 (3-0)
Philips stadion (Eindhoven), Vezette: M. Oliver (angol)
Gólszerzők: De Roon (17.), Gakpo (31.), Weghorst (39.)
Sárga lap: Aké (43.), van Dijk (90+1.) illetve Siopis (11.), Tsimikas (44.), Kourbelis (68.), Mantalos (75.)
Piros lap: –

Hollandia: Flekken – Geertruida, van Dijk, Aké (de Vrij, 46.) – Dumfries (de Ligt, 85.), de Roon (Reijnders, 65.), F. de Jong (Veerman, 77.), Blind – X. Simons, Weghorst, Gakpo (N. Lang, 65.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Görögország: Vlachodimos – Tsimikas, Chatzidiakos, Retsos, Rota (Giannoulis, 69.) – Kourbelis (Kouilerakis, 69.), Siopis, Bakasetas (Bouchalakis, 77.) – Mantalos, Pavlidis (Giakoumakis, 73.), Masouras (Fountas, 69.). Szövetségi kapitány: Gustavo Poyet

Rangadónak indult, ám hamar nagyon egyértelművé tette Hollandia az esélyeket. Az ‘oranje’ az első félidőben eldöntötte a találkozót, a sorokat rendező, ám a holland kapura a második félidőben is szinte veszélytelen Görögország ellen.

Hollandia ezzel a sikerével megelőzte a görögöket a táblázaton, úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott riválisánál.

A csoport állása:

E-csoport:

Csehország – Albánia 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Cerny (56.) illetve Bairami (66)

A csoport rangadóján Albánia tökéletes helyzetkihasználásának (1 lövés – 1 gól), védekezésének és egy jó adag szerencsének (a cseheknek volt egy VAR által érvénytelenített találata is – a szerk.) köszönhetően elvitt egy fontos pontot riválisától. A két csapat mondhatni szívességet tett a Lengyelországnak, roppant szorossá téve a csoport állását.

Lengyelország – Feröer-szigetek 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Lewandowski (73. -büntetőből és 83.)

A lengyeleknek alaposan meggyűlt a bajuk a masszív feröeriekkel, és talán ha nincs egy Robert Lewandowskijuk, ez a találkozó másképp alakul… A Barca klasszisa azonban amikor már kezdett egyre kellemetlenebb lenni hazája számára a találkozó alakulása, előbb büntetőből, majd klasszisának köszönhetően – átemelve a kapust – eldöntötte a három pont sorsát.

A csoport állása:

H-csoport:

Kazahsztán – Finnország 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Antman (78.)

Finnország ha nehezen is, de egy kései góllal le tudta győzni Kazahsztán együttesét, így kisebb meglepetésre továbbra is vezeti a csoportot Dánia előtt – És hogy valójában mennyit érhet ez a győzelem Kazahsztánban? Mindezt talán még korai megmondani, ám jelzésértékű, hogy a Dánok itt pont nélkül maradtak (…)

Dánia – San Marino 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Höjbjerg (26.), Maehle (28.), Wind (40.), Eriksen (90+4.)

Dánia a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott San Marino ellen, egy olyan találkozón, ahol kisebb csoda, hogy a “miniállam” együttese megúszta négy kapott góllal! Dániának ugyanis egy híján 30 próbálkozása volt a gólszerzésre, ám csak hatszor találták el Christian Eriksenék a kaput.

Szlovénia – Észak-Írország 4-2 (3-1)
Gólszerzők: Sporar (3. és 56.), Stojanovic (17.), Sesko (42.) illetve Price (7.), Evans (53.)

Remek iramú, mozgalmas találkozót játszottak a csapatok, amelyen Észak-Írország kétszer is ‘visszakapaszkodott’, ám pechére rendre volt válasza a szomszédunknak az észak-ír gólokra. Szlovénia a hazai győzelmével továbbra is jelezte, hogy bizony számolni kell vele a továbbjutást érő helyekért.

A csoport állása:

fociclub