Tech: Kimásolna egy képkockát egy videóból? Zseni és minőségi a Chrome új funkciója

Tech: Kimásolna egy képkockát egy videóból? Zseni és minőségi a Chrome új funkciója

Új funkció került a Chrome böngészőbe, amellyel gyerekjáték lesz jó minőségben kimenteni egy képkockát egy videóból. Kipróbáltuk, működik, de megkötésekkel.

Korábban sem volt lehetetlen kimásolni egy képkockát egy videóból (ehhez elég volt leállítani a bejátszást és egy képernyőmentést tenni), azonban a végeredmény nem volt túl jó minőségű. Erre kínál most egy jobb megoldást a Chrome (vagy más Chromium alapú) böngésző új funkciója.

Mostantól elég bármikor a videóra kattintani – elvileg – a jobb egérgombbal, és a menüben feltűnik az új, Copy video frame lehetőség. Ezt választva az adott képkocka azonnal a vágólapra kerül, és azután a szokásos módon bárhova, pontosabban a böngésző által támogatott területre másolható.

Kipróbáltuk a lehetőséget (egy YouTube videón), azonban az egykattintásos módszerrel nem került elő az újdonság, viszont ahogy gyorsan kettőt kattintottunk, máris megjelent a menüben.

Nem árt tudni, hogy a funkció nem működik a nagy streamingszolgáltatóknál (pl. Netflix, HBO Max), ugyanis ezek általában korlátozzák a tartalom rögzítésének lehetőségét.

A Chrome új képmentési lehetősége már elérhető Windowsra, MacOS-re, Linuxra és ChromeOS rendszerre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG