Kiemelkedő megoldásokat kínál a Planet Budapest 2023

Kiemelkedő megoldásokat kínál a Planet Budapest 2023

„A médiában minden nap újabb és újabb híreket hallhatunk különböző válságokról, klímavédelemről, a biodiverzitás csökkenéséről. Az expó megoldásközpontú bemutatása annak, hogy ezekre a problémákra milyen válaszok születtek már. A lényeg tehát a megoldás, hogy emberi létezésre alkalmas állapotban maradjon fenn bolygónk” – fogalmazott a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató, európia szinten is egyedülálló rendezvényről a szervezésben aktívan közreműködő Alapértékek Nonprofit Kft. ügyvezetője a Duna magazinműsorának vendégeként.

Matolcsy Miklós a Planet Budapest 2023 három fő eleméről is beszámolt. Egyrészt bemutatják a vállalkozások, milyen megoldásaik vannak a klíma- vagy vízválságra, illetve a  hulladékkezelésre.

Készülnek a lakosságnak szóló szemléletformáló, a problémamegoldási lehetőségeket bemutató kiállítással, továbbá várják a diákokat A jövő hősei programmal.

Ebben az edukációs célt szolgáló interaktív kalandjátékban bolygónk lehetséges jövőjéről szóló történet bontakozik ki, a kimenetelét a fiatalok a döntéseikkel tudják befolyásolni.

A Planet Budapest 2023 fővédnöke Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a főszervező Kék Bolygó Alapítvány létrehozója és kuratóriumi elnöke. A Hungexpo területén zajló eseménnyel kiemelten foglalkoznak a közmédia csatornái.

Írta a Magyar Hírlap