Ferencváros: megköszönték Máté Csaba munkáját, sztáredzőt neveztek ki – HIVATALOS

Ferencváros: megköszönték Máté Csaba munkáját, sztáredzőt neveztek ki – HIVATALOS

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros a hétfő délutáni órákban döntést hozott a Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után kinevezett magyar edző sorsáról…

 

A Ferencváros hivatalos oldalán tudatta, hogy Máté Csaba helyett a jövőben Dejan Sztankovics látja el a vezetőedzői feladatokat a csapatnál.

Az évek óta a klubnál tevékenykedő magyar tréner a BL-selejtezős kiesés után vette a csapat irányítását és Máté segítségével a Ferencváros magabiztosan jutott be az Ekl-be, az NB I-ben pedig négyből három mérkőzést megnyert. A 53 éves magyar szakember 10 mérkőzésen irányította a Fradit, ezeken kilenc győzelem és egy vereség a mérlege. A Fradi ezen a tíz meccsen 39 gólt lőtt és 10 gólt kapott.

Az újonnan kinevezett 44 éves tréner az elmúlt idényben októbertől az olasz bajnokságból kieső Sampdoriát irányította. Sztankoviccsal a csapat 32 meccsből mindössze hármat nyert meg, így kiesett a Serie A-ból. Azelőtt közel három éven át a Crvena zvezda edzője volt, mellyet három szerb bajnoki címet és két szerb kupát nyert, miközben 134 mérkőzésből 105-öt megnyert húsz döntetlen és kilenc vereség mellett.

Sztankovics annak idején aktív játékosként karrierje nagy részét a Serie A-ban töltötte, hiszen a keménykötésű középpályás a Lazio (1998-2004) és az Inter (2004-2013) futballistája volt. Tagja volt az ezredforduló idején bajnoki címet nyerő római gárdának, a milánóiakkal pedig öt scudettót nyert, és a 2010-es triplázásból is kivette a részét.

A Ferencváros megköszönte Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az Európa-konferencialiga csoportkörébe a csapatot.

fociclub