Tech: Ezt kattintani fogják: így készíthet animált bejegyzéseket a Facebookjára, Instagramjára, TikTokjára

Tech: Ezt kattintani fogják: így készíthet animált bejegyzéseket a Facebookjára, Instagramjára, TikTokjára

Ha lenyűgözné ismerőseit, követőit, akkor osszon meg velük animált posztokat. Ebben az alábbi, magyar nyelven is elérhető weboldal segíthet.

A Canva egyik funkciója az Animált közösségi média, amelyen egyedi grafikákat készíthetünk, lenyűgözve közösségi médiás ismerőseinket. Ráadásul mindezért egyetlen fillért sem kell fizetnünk, mindössze regisztrálnunk kell az oldalra, akár Google-, akár Facebook-fiókunkkal. Ez már csak azért is hasznos, mert az oldal elmenti a terveinket.

A weboldalon rengeteg (izgő-mozgó) sablont, kategóriákra osztott fotót, háttereket találhatunk (balra), amelyeket azután kreativitásunk függvényében alakíthatunk át. Igen nagy segítséget jelentenek az ugyancsak itt található Elemek, ezen belül ugyanis matricák, alakzatok, színátmenetek, illusztrációk ikonok (többek között közösségi média ikonok) találhatók.

Ha nem vagyunk elégedettek a kínálattal, akár a számítógépünkről is tölthetünk fel képeket stb. Lehetőség van szöveget is írni, akár a szöveg színét, akár a betűtípust kedvünk szerint változtathatjuk. Még olyasfajta képszerkesztő eszközöket is találunk, mint a tükrözés, a körülvágás vagy a duplikácció, sőt különféle szűrőket is használhatunk. Az elkészült animált videót végül mp4 formátumban menthetjük el a számítógépünkre, de választhatunk pdf-et vagy png-t és jpg-t is, ezekben az esetekben persze mozdulatlan képekről van szó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG