Itthon: Fekete fóliával takarta el a nagybajomi szovjet emlékművet a hasonló akcióiról ismert Keresztény Zoltán

Itthon: Fekete fóliával takarta el a nagybajomi szovjet emlékművet a hasonló akcióiról ismert Keresztény Zoltán

Oroszország sérti Magyarország szuverenitását, a magyar kormány nem akar erről vitát, mi viszont ezzel az akcióval megnyitjuk a vitát, indokolta a tettét a korábban más szovjet emlékműveket is letakaró aktivista.

„Ez a mi országunk és nem Putyiné”, egyebek mellett ezzel indokolja Keresztény Zoltán, hogy fekete fóliával tekerte be a nagybajomi szovjet emlékművet, amit nemrég orosz pénzből újítottak fel, és amit Oroszország, Belarusz, Azerbajdzsán és Kazahsztán képviselői koszorúztak meg.

„Egy igazi szabadságharcos nem a saját népe ellen harcol, hanem azok ellen védi meg a hazáját, akik valóban a magyar érdeket sértik. Orbán Viktor elvtárs azonban ma már nem szabadságharcos, csak a saját családja, oligarchái vagyonosodásáért és Putyin kegyeiért küzd, semmi másért. Ide jutottunk 33 évvel a rendszerváltás után. Itt az ideje, hogy egy másik Magyarországot építsünk!”

Néhány hónappal ezelőtt Csákberényben egy másik szovjet emlékművet újítottak fel, ezt is Keresztény Zoltán fóliázta le még akkor egy aktivistatársával. Ugyanő nem sokkal „O.V.! Putyin háborús bűnös, Magyarország szuverén” szövegű molinót feszített ki az M1-es és M7-es autópálya bevezető szakasza fölött lévő egyik felüljáróra, majd elment Felcsútra, ahol lefóliázta a helyi szovjet katonai emlékművet.

Arról, hogy az oroszok sorra újíttatják fel és használják háborús propagandára az itteni szovjet emlékműveket, itt írtunk hosszabb cikket.

HVG