Itthon: Szijjártó: az autóipar átalakulásának globális éllovasai közé fog tartozni Magyarország

Itthon: Szijjártó: az autóipar átalakulásának globális éllovasai közé fog tartozni Magyarország

A külgazdasági és külügyminiszter Dunakeszin látta vendégül Wang Chuanfut, a BYD autóipari vállalat elnökét.

A BYD a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalata: csak augusztusban több mint 274 ezer elektromos járművet adtak el, illetve idén összesen 3 milliót fognak gyártani – írja Facebook oldalán Szijjártó Péter szombaton.

A bejegyzés tanúsága szerint a vállalat tulajdonosával Wang Chuanfuval áttekintették az autóipar globális átalakulását. „Egyértelműen megállapítottuk, hogy az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik.” – írja Szijjártó.

A posztban a miniszter arról is beszámolt Wang Chuanfu most éppen egy európai körúton van, ennek keretében látogatott el Dunakeszire, aminek köszönhetően közösen áttekinthették magyarországi működésük tapasztalatait. A BYD elnöke kifejezetten örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai – írja Szijjártó.

A BYD-nek Fót mellett, a Hello Parksban már van egy akkumulátor összeszerelő műhelye, igaz még csak szerződéses szinten, a működést még nem kezdte meg. Illetve a cég Komáromban elektromos buszokat gyárt, amelyek rendkívül népszerűek mind Magyarországon, mind Európa többi részén, a londoni tömegközlekedésben például 80 százalék körüli a részarányuk.

HVG