Az egyik legkeményebb amerikai háborús agitátor járt Budapesten

Az egyik legkeményebb amerikai háborús agitátor járt Budapesten

A portál kiemelte, Jason Crow feladata az eddigi tevékenységével összhangban egyértelmű: „a hazai baloldalt eszközül használva, nyomást gyakorolni a magyar kormányzatra annak érdekében, hogy hagyjon fel békepárti álláspontjával, és csatlakozzon ahhoz a nyugati törekvéshez, melyben további fegyverekkel látják el Ukrajnát, ezzel mélyítve a válságot, elnyújtva a háborút, és még súlyosabb gazdasági válságba sodorva Európát.” 

Crow személyével kapcsolatban az Origo megjegyezte, a Politico korábban arról számolt be, hogy több képviselőtársával együtt folyamatosan levelekkel bombázza a Biden-adminisztrációt, és ezekben mindig több pénzt és fegyvert követel az ukránok számára.

Tavaly egyébként Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz is ellátogatott Kijevbe, mások mellett az akkori házelnök, Nancy Pelosi társaságában. Crow akkor azt mondta, hogy a Zelenszkijjel folytatott találkozó középpontjában a fegyverek álltak. Úgy fogalmazott, biztosítaniuk kell, hogy az ukránok rendelkezzenek mindazzal, amire csak szükségük van a győzelemhez – idézte fel a portál.

A politikus ezen kívül méltatta, az ukránok „vadságát”, „heves büszkeségét”, „harckészségét”.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap