Magyar Jégkorongszövetség: Plüssmacik a szív bajnokainak

Magyar Jégkorongszövetség: Plüssmacik a szív bajnokainak

2023. szeptember 1. péntek. 17:37

Beck Monika, a Szív Bajnokai Alapítvány megálmodója az MTI-nek elmondta, hogy a magyar jégkorong-válogatott két mérkőzésén, a Szlovénia és a Kanada elleni világbajnoki felkészülési találkozón 1200 plüssállatka, főként maci gyűlt össze az MVM Dome-ban. Ezeket a figurákat kitisztíttatták, majd májusban a gyereknapon elvitték két vidéki kórházba, Karcagra és Székesfehérvárra, illetve már akkor is kaptak belőle a Heim Pál-kórházban gyógyuló kis betegek.

„A Heim Pál-kórház nagy intézmény, és a gyűjtésből megmaradt, több zsáknyi állatkát hoztuk most el. A jégkorongozókkal ez az első közös ajándékozásunk, viszont a kajak–kenu szövetséggel már több éve tart az együttműködésünk, tőlük érmeket kapunk. Minden gyermek kap érmet, ezzel is erősítjük bennük a tudatot, hogy ők is bajnokok” – mondta Beck Monika, majd hozzátette, minden gyermek nagy utat jár be a gyógyulásig, és talán az ő útjuk hasonlítható a sportolók sikerekig vezető, hosszú útjához.

„Visszajelzéseket is kapunk a szülőktől, hogy milyen nagy öröm a gyermekek számára a maci és az érem. A kórházból hazaviszi mindenki a plüssfigurát és az érmet is, a szülők pedig elküldik nekünk az otthon készült, megható fotókat” – tette hozzá Beck Monika.

„Minden adandó alkalommal igyekszünk segíteni, nekünk ez csekélység, viszont a gyerekeknek sokat jelent. A sportolóknak példát kell mutatniuk, támogatniuk kell a beteg és rászoruló gyerekeket” – mondta Nagy Krisztián, a válogatott és a BJAHC csatára az MTI-nek.

Az eseményen átadták a kórháznak Márfy Gabriella festőművész képeit is.

Írta a Magyar Hírlap