Világ: Ukrajna nem ússza meg büntetlenül – fenyegetőznek az oroszok a hajnali mélységi dróncsapás után

Világ: Ukrajna nem ússza meg büntetlenül – fenyegetőznek az oroszok a hajnali mélységi dróncsapás után

Moszkva szerint Kijev a felelős a pszkovi repteret ért szerda hajnali támadásért, Kijev hallgat.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

“Nem marad büntetlenül” az oroszok szerint az a dróntámadás, amely az ukrán határtól közel 700 kilométerre fekvő északnyugat-oroszországi pszkovi repteret érte szerdára virradóra – fenyegetőzött nap közben az orosz külügyminisztérium.

Marija Zaharova orosz ülügyi szóvivő Ukrajnát tette felelőssé a támagásért, és azzal vádolta a nyugati államokat, hogy segítséget nyútottak ebben Kijevnek. Kijev egyelőre nem kommentálta a történteket – írja a BBC.

A más, mélyen orosz területen fekvő régiók mellett Pszkovot is érő dróncsapásban az észt és lett határtól nem messze fekvő város repterén a korábbi hírek szerint négy Il-76-os szállítógép károsodott, ám a Nexta már arról ír, hogy a drónok támadás hét repülőgépet – hat Il-76-os szállítógépet és egy Tu-22-es superszonikus bombázót (borítóképünkön, illusztráció) – érintett: két Il-76-os megsemmisült, négy másik és a bombázó megrongálódott.

Szerdára virradóra nem csak az orosz területeket, de Kijevet is dróncsapás érte:

HVG