Tech: Szivárognak a részletek: ilyen lehet a Lenovo új kézi játékgépe, a Legion Go

Tech: Szivárognak a részletek: ilyen lehet a Lenovo új kézi játékgépe, a Legion Go

Windows 11-et futtathat, és az Asus ROG Ally által is használt processzort kaphatja a Lenovo saját kézikonzolja, mely már benchmark-teszteken is felbukkant.

Még augusztus elején kezdtek el szivárogni információk arról, hogy a Valve és az Asus után a Lenovo is egy saját kézikonzolt fejleszthet, bár akkor a konkrét hardveres képességekről még meglehetősen keveset lehetett tudni.

Most néhány, napvilágot látott benchmark-teljesítményteszt árulkodik arról, mire is lehet majd számítani a Lenovo műhelyéből. Ezek szerint – hasonlóan a nemrégiben debütált Asus ROG Ally-hoz – a Lenovo Legion Go lelke egy AMD Ryzen Z1 processzor lesz, mely azért is szerencsés választás, mert az AMD több tekintetben is felkészítette azt a kézikonzolokban történő használatra – így jobb teljesítményt és üzemidőt garantálhat, mint a korábbi pletykák által említett, ám a gyártó által végül elvetett Ryzen 7040U.

A benchmark-tesztekből az is kiderül, hogy a Legion Go 8 hüvelykes képernyője 2560×1600 pixeles felbontással rendelkezik majd, mely 16:9-es képarányt jelent – ideális lesz a játékokhoz.

A Lenovo Legion Go benchmark-eredményei.

© BAPco Benchmark

A jelek szerint a háttértár pontos típusa még nem dőlt el, de minden bizonnyal valamilyen 512 GB-os, Samsung M.2-es SSD-t kap majd az eszköz – írja a Windows Latest.

Az egyelőre nem ismert, hogy mikor dobhatja piacra az eszközt a Lenovo, ugyanakkor a Windows 11 fog futni ezen is, hasonlóan a ROG-hoz. És bár az operációs rendszernek nincs dedikált felülete a kézikonzolokra, a jelek szerint már dolgoznak egy ilyenen, így hamarosan még jobb lehet a legújabb Windows a kisméretű játékgépeken.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG