Petrovics-Mérei Andrea: A közmédia sportcsatornája az atlétikai vb minden jelentős pillanatát meg tudta mutatni

Petrovics-Mérei Andrea: A közmédia sportcsatornája az atlétikai vb minden jelentős pillanatát meg tudta mutatni

MH/MTI
2023. augusztus 30. szerda. 16:37

A kilenc nap eseményeit összegezve rámutatott arra, nem volt még olyan kiemelt közvetítés a közmédia sportcsatornájának életében, mint a vasárnap véget ért kilencnapos, budapesti rendezésű atlétikai világbajnokság.

Petrovics-Mérei Andrea kiemelte: az M4 Sport helyszíni stúdiójának, saját kameráinak és szerkesztésének köszönhetően a világbajnokság minden jelentős pillanatát, főként a magyar sportolók szereplését meg tudta mutatni nézőinek.

„Jó volt látni, hogy egy ilyen világeseményen, ennyi ember előtt nem megrogytak magyar sportolóink, hanem mindez kihozta belőlük a legjobbat” – fogalmazott az M4 Sport műsorvezetője, aki szerint a világbajnokság minden pillanata izgalmas volt.

„Volt szerencsém pár világbajnokságot a helyszínen átélni. Mindegyiknek volt valami specialitása, de a budapesti esemény hangulata meglepő volt számomra” – mondta.

Hozzátette, az M4 Sport helyszíni stúdiója nagyon jó helyen volt ahhoz, hogy szinte mindenre rálássanak, így teljesen együtt tudtak élni a világbajnokság eseményeivel.

Petrovics-Mérei Andrea közölte, az atléták maradandó élményt jelentő teljesítménye mellett „Youhuu” megjelenését sem felejti el, különösen azt a pillanatot, amikor a világbajnokság kabalafigurája élő adás alatt egyszerűen beugrott a helyszíni stúdióba. Megjegyezte, csak a kabalafigura esetleges felbukkanásáról tudott, minden más számára is meglepetés volt.

Az atlétikai vb a közmédia sportcsatornáján rekordnézettséget hozott: a kilenc nap alatt négy alkalommal volt piacvezető a csatorna, és több mint 2,9 millióan kapcsolódtak be az eseményekbe.

„Ennek kapcsán Petrovics-Mérei Andrea hangsúlyozta, a közmédia mindent megtesz azért, hogy a jövőben még több atlétikai versenyt láthassanak a nézők. Az MTVA közvetíti 2029-ig a Gyémánt Liga sorozatot, az összes sportági világbajnokságot, Európa-bajnokságot és a Kontinentális Sorozat arany fokozatú versenyeit is” – sorolta.

„Ennek jegyében, műsorváltozást követően a két kontinensen zajló Gyémánt Liga csütörtöki és szombati eseményeit a Duna World és az M4 Sport+ csatornán követhetik a tévénézők” – ismertette a műsorvezető.

Írta a Magyar Hírlap