Autó: Hatalmas érintőképernyő és kijelzős tekerőgombok a vadonatúj Skoda Superbben és Kodiaqban

Autó: Hatalmas érintőképernyő és kijelzős tekerőgombok a vadonatúj Skoda Superbben és Kodiaqban

A VW konszern cseh márkája leleplezte a teljesen új szedán/kombi és SUV műszerfalát.

Nyílt titok, hogy a Skoda hamarosan előrukkol a szedán és kombi változatban készülő Superb, valamint a Kodiaq divatterepjáró teljesen új generációjával, és ennek előszeleként már most leleplezték a két új modell műszerfalát.

Konkrétan ilyen belülről az új Superb:

És így fest a Kodiaq nagyon hasonló hangulatú, részleteiben azonban mégis eltérő műszerfala:

A kormány mögött 10 colos digitális műszeregység található, melyet a szélvédőre vetítő HUD egészít ki, a műszerfal közepén magasra helyezett hatalmas érintőkijelző 13 colos képátlójú.

Az automata váltó kezelőszerve most először a kormány mögé, jobb oldalra került, ezenkívül pedig a személyre szabható hangulatvilágítás, a középkonzol méretes tárolórekesze, az aktív hűtéses 15 W-os vezeték nélküli mobiltöltő, az akár 45 W-os töltésre képes utastéri USB-C aljzatok, valamint a középső visszapillantó-tükör mellett található USB-C port mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Az érintőkijelző alatti légbeömlők alá három újfajta kezelőszerv került. Ezek a tekerhető és benyomható, krómperemű köralakú gombok 32 milliméteres kijelzőket vonultatnak fel, melyeknek köszönhetően egyszerűen változtatható az aktuális funkciójuk.

Utóbbi gombok révén a gyártó szerint minden korábbinál könnyebben szabályozható a légkondicionáló, az ülésfűtés, az ülésszellőztetés, a hi-fi hangereje, a térkép nagyítási szintje, vagy éppen a vezetési üzemmód.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG