Világ: Az oroszok Moszkvába tartó ukrán drónok lelövéséről, az ukránok orosz rakétatámadásokról számoltak be

Világ: Az oroszok Moszkvába tartó ukrán drónok lelövéséről, az ukránok orosz rakétatámadásokról számoltak be

Az orosz hatóságok szerint a meghiúsított ukrán dróntámadások nem követeltek emberéleteket, az ukrán hadsereg szerint viszont halálos áldozatokat is szedtek az orosz rakéták.

Az orosz fővárostól délkeletre fekvő Ljuberci kerület légvédelmi erői megsemmisítettek egy Moszkva felé repülő drónt – jelentette Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere a Telegramon. Az első információk szerint áldozatokról és károkról sem érkezett bejelentés – tette hozzá.

A védelmi minisztérium szerint a támadást Kijev irányította, és helyi idő szerint hajnali fél öt körül hiúsították meg. Ekkor két moszkvai nemzetközi repülőteret, Domogyedovót és Vnukovót is lezárták rövid időre az induló és érkező járatok előtt. A légi forgalom azóta újraindult – jelentette a TASZSZ állami hírügynökség. Moszkvában mintegy 46 járat késett vagy maradt ki hétfőn a kora reggeli órákban a repülőterek online adatai szerint.

Az orosz védelmi minisztérium szerint hétfőre virradóra két másik drónt is megsemmisített a légvédelem az Ukrajnával határos Brjanszki terület fölött. A minisztérium itt sem számolt be sérültekről vagy károkról.

Az ukrán hadsereg szerint Oroszország az éjszaka folyamán négy rakétát indított a Fekete-tenger térségéből, amelyek közül kettőt lelőttek. A ukrán hadsereg arról is beszámolt, hogy rakétatalálat érte a Krivij Rihi régiót. A helyi hatóságok szerint több lakóház megrongálódott, de áldozatokról nem adtak hírt.

A közép-ukrajnai Poltavai területen azonban az éjszakai orosz rakétatámadásnak voltak áldozatai – jelentette be Dmitro Lunyin kormányzó. Az ellenséges támadás következtében két ember meghalt, két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak, további két ember pedig eltűnt – számolt be a Telegramon. Tájékoztatása szerint a támadásnak egy ipari létesítmény volt a célpontja.

(Nyitóképünk illusztráció, egy Bayraktar drón látható ratja. Forrás: AFP)

HVG