Zelenszkij azt javasolja a parlamentnek, hogy minősüljön hazaárulásnak a háborús korrupció

Zelenszkij azt javasolja a parlamentnek, hogy minősüljön hazaárulásnak a háborús korrupció

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt fogja javasolni a Verhovna Radának, hogy a háborús korrupciót tegyék egyenértékűvé a hazaárulással, az erre vonatkozó törvényjavaslatot a jövő héten küldik el – írja az Interfax Ukraina.

“Számomra személy szerint a háború az első számú. Találjak több időt a korrupció elleni harcra? Meg fogjuk csinálni? Természetesen. De nincs, hogy is mondjam, sok időm a részletekkel foglalkozni, mert tényleg apróságokról van szó” – mondta Zelenszkij a Natalja Mosejcsuknak adott interjúban, amelyet a YouTube-csatornáján tettek közzé.

“Vannak alapvető megoldások, ezekre hívom fel a figyelmet. Például a korrupcióra. Ezt a feladatot a jogalkotásra bízom.”

Ukrajna törvényhozójának felajánlom a javaslataimat, hogy a korrupciót a háborús hazaárulással tegyük egyenlővé. És tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen fegyver nem működhet tartósan a társadalomban. De háborús időkben, úgy gondolom, segíteni fog” – mondta Zelenszkij.

Mint az elnök hangsúlyozta, “ez egy nagyon komoly eszköz lesz ahhoz, hogy eszünkbe se jusson (lopni)”.

“Ha van bizonyíték, az illetőnek rács mögé kell kerülnie. Szerintem ez a következő héten a parlament elé kerül, és azon túl minden a parlamenten múlik. Hogy a törvényhozó ragaszkodni fog-e hozzá, nem tudom, de én mindenképpen javasolni fogom, mert demokratikus társadalmat alakítunk ki – mondta Zelenszkij, aki korábban már korrupciómentesnek nyilvánította Ukrajnát.

“Rendszerszintű dolgokat kell bevezetnünk. Rendszerszintű megoldásokat. Így kell küzdeni a korrupció ellen” – mondta az ukrán elnök.

Írta az Orosz Hírek