Scholz: Németország elegendő adósságot vett fel ahhoz, hogy túljusson a válságon

Olaf Scholz német kancellár úgy véli, hogy Németország elegendő adósságot vett fel ahhoz, hogy túljusson az elmúlt évek válságain és javítsa az ország gazdasági helyzetét. Erről a Passauer Neue Presse című újságban megjelent interjúban beszélt.

“Nem vagyok biztos abban, hogy az EU valóban azt akarja, hogy még több adósságot vegyünk fel. Én semmiképpen sem vagyok ezen a véleményen” – mondta.

A kancellár azt mondta, nem látja úgy, hogy az ország rosszabb idők küszöbén állna. Véleménye szerint Németországnak “megvannak a legjobb feltételei” ahhoz, hogy “10, 20 és 30 év múlva is a nagy ligában” maradjon a technológia tekintetében. Scholz rámutatott az ország “rekordszintű foglalkoztatási adataira” is.

Németország jelenlegi gazdasági növekedési üteme azonban nem kielégítő, mondta Scholz, és az ország problémáit a világgazdaság egészének gyengülése és az ország exportfüggősége okozza.

Az ország a koronavírus-járvány kapcsán és az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdete után “százmilliárdos adósságokat” volt kénytelen felhalmozni – fejtette ki a német kancellár.

Az Economist magazin azt írta, hogy a német gazdaság mély recesszióban van.

Írta az Orosz Hírek