„Ennek megint a hónap előzésének kell lennie!” – Alonso

„Ennek megint a hónap előzésének kell lennie!” – Alonso

Az F1-es Holland Nagydíj utáni sajtótájékoztatón két kérdésre is érdekes választ adott Fernando Alonso.

A második helyen záró spanyolt egyrészt arról kérdezték, hogy szerinte ő és Lewis Hamilton azonos autóval képes lenne-e azt a szintet hozni, amit Max Verstappen.

„Néha valóban alulértékelik azt, amit Max csinál. Minden profi sportban nagyon összetett dolog ilyen domináns módon nyerni. Igen, pilótaként megvan az önbizalmunk, úgyhogy persze, azt gondolom, hogy én is jól teljesítenék. De ma például úgy éreztem, hogy 100%-os teljesítményt nyújtok, viszont mondjuk Spában vagy Ausztriában vagy más pályákon nem volt mindig így, nem tudtam a legjobb formámat hozni. Szerintem Max többször nyújtja a maga 100%-át, mint mi, ezért tud most do”inálni” – mondta erre a kétszeres világbajnok.

f1-alonso-dutch

Másrészt megkérdezték tőle, hogy hogyan előzte meg a rajt után gyakorlatilag egy kanyaron belül Alexander Albont és George Russellt is, amit részletesen elemzett – elmondta, hogy ilyenkor mindig nehéz belőni a tapadást, hogy mekkorát fognak a gumik a rajt utáni első kanyarokban, főleg most a slickek a vizesedő aszfalton. Illetve a hármas kanyarban mindkét brit az ideális ívet, a kanyar tetejét választotta, ahol extra óvatosan kellett fordulniuk az Aramco-felfestés miatt, ő pedig úgy gondolta, hogy ezt megpróbálja kihasználni belül, így mindkettejüket megelőzte.

Röviden így foglalta össze a manővert:

„Ennek megint a hónap előzésének kell lennie” – összegzett mosolyogva és érthető elégedettséggel.

Alonso idén egyébként eddig már háromszor is elnyerte a vonatkozó díjat – rajta kívül csak Perez és Magnussen húzott be ilyet egyszer-egyszer.

formula.hu