Olaszországba került a tehetséges argentin irányító – HIVATALOS

Olaszországba került a tehetséges argentin irányító – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Salernitana tovább folytatta a játékoskerete nyári megerősítését…

(Photo by Roberto Tuero/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Salernitana a pénteki napon hozta nyilvánosságra, hogy vételi opcióval kölcsönvette az argentin élvonalbeli San Lorenzo tehetséges támadó középpályása, Agustín Martegani játékjogát.

A 23 éves irányító a Ciclón saját nevelésű játékosa, a felnőtt csapatban 2021-ben debütált. Martegani azóta minden sorozatot figyelembe véve 65 pályára lépés alatt négy gólt és nyolc előkészítést regisztrált a csapat színeiben. A Liga Profesional 2023-as kiírásában az előkelő harmadik helyen végző csapatban 16 pályára lépést vállalt.

A korábbáan kiszivárgott információk szerint a salernóiak 400 ezer euróért cserébe vennék őt kölcsön és egy év múlva további 4.4 millió euró ellenében szerezhetnék meg véglet játékjogát. Emellett a szerződésében vélhetően egy olyan kitételt is rögzítettek, amely értelmében Martegani jövőbeli eladási árának bizonyos százaléka nevelőegyesületét illetné.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub