Visszatért a River Plate korábbi gólvágója – HIVATALOS

Visszatért a River Plate korábbi gólvágója – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az egykori argentin válogatott támadó hamarosan újra korábbi sikerei helyszínén játszhat…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A River Plate megerősítette, hogy 2024 decemberéig szóló szerződést kötött korábbi játékosáva, a szaúdi Al-Nasszrtől hazatérő Gonzalo “Pity” Martínezzel. Az újonnan megkötött megállapodás opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható lesz.

A 30 éves argentin támadó az Huracánban nevelkedett, de karrierje legemlékezetesebb időszakát kétségtelenül a “milliomosoknál” töltötte. González 2015 és 2018 között 160 mérkőzésen 34 gólt szerzett a River mezében, a csapattal két-két Libertadores-kupát és Recopa Sudamericanát nyert számos egyéb cím mellett. A Boca Juniors elleni kultikus Libertadores-kupa-döntőt követően távozott az MLS-ben szereplő Atlanta Unitedhez, ahol másfél idény alatt 54 meccsen 11 találatra volt képes.

Martínez ezt követően a szaúdiakhoz került, 2020 szeptemberében igazolt az Al-Nasszrhez, ahol az első két idényében 13 gólt szerzett. Ezt követően a 2022-2023-as kiírásban kevés lehetőséghez jutott, majd sérülés miatt idő előtt kidőlt a sorból, egyetlen gólt sem szerzett.

Az argentin rekordbajnok az elmúlt időszakban több korábbi játékosát csábította vissza, hiszen a közelmúltban Matías KranevitterRamiro Funes Mori és Manuel Lanzini is visszatért az együtteshez.

A tékozló csatárnak leginkább a Fiorentinához szerződő Lucas Beltrán távozása jelentette űrt kellene pótolnia a csatársorban.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub