Spanyolország: az európai TOP-klubok helyett a szaúdiakat választja a tehetség! – képpel

Spanyolország: az európai TOP-klubok helyett a szaúdiakat választja a tehetség! – képpel

Egybehangzó sajtóértesülések szerint váratlan fordulattal ér véget Gabri Veiga számára a nyári transzferidény. A Celta Vigo tehetsége ugyanis minden arra utaló jel szerint Európa TOP-bajnokságai helyett Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását.

A 21 esztendős karmester kapcsán régóta lehetett tudni, hogy nem marad tovább nevelőegyesületénél, amelyben a La Liga új idényében már alig kapott lehetőséget (mindössze 17 percet, csereként – a szerk.).

Veiga kapcsán olyan TOP-csapatokról lehetett élénken hallani, mind az olasz bajnok Napoli, vagy a Paris Saint-Germain, de angol klubok kapcsán is nem egyszer emlegették a nevét. Ehhez képest hatalmas fordulat, hogy egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint Veiga a szaúdi Al-Ahli játékosa lesz, amely már meg is egyezett a Celtával, kifizetve a klub által meghatározott – 30 millió euró körüli – összeget, természetesen további jövőbeni bónuszokkal.

Fabrizio Romano szerint az utóbbi napokban az Al-Ahli szépen-csendben egyre közelebb került a megegyezéshez, mind a Celtával, mind Gabri Veigával, most pedig célegyenesbe, a szerződés véglegesítéséhez érkeztek a felek.

A spanyol U21-es válogatott Veiga 56 alkalommal játszott a Celta színeiben, ahol az igazán nagy áttörést a La Liga elmúlt idénye hozta el a számára: 11 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, miközben az egyik legjobb középpályása volt a spanyol bajnokságnak.

fociclub