Klubot válthat a magyar válogatott légiósa – sajtóhír

Klubot válthat a magyar válogatott légiósa – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Pisa több játékosától is megválna a közeljövőben…

(Photo by Filip Filipovic/Getty Images)

A Tuttomercatoweb információi szerint az olasz másodosztályú Pisa vezetősége Hjortur Hermannsson és Arturo Calabresi mellett a csapat magyar válogatott légiósától, Nagy Ádámtól is megválna az átigazolási időszak hátralévő részében.

A 28 éves védekező középpályás az elmúlt két szezon alatt 73 tétmérkőzésen lépett pályára a Pisa színeiben, abszolút alapembernek számított, még ha időről időre voltak is hibái.

Nagy korábban 2016 és 2019 között is játszott Olaszországban, az első osztályú Bologna színeiben összesen 51 bajnoki mérkőzés jutott neki, de miután a 2018-2019-es idényben jobbára csak a kispadról számíthatott bevetésre, a szezon végeztével tovább állt. Az ezt megelőző két kiírást az angol Championshipben töltötte a Bristol City alkalmazásában, első évében 23, a másodikban 31 mérkőzésen lépett pályára, és bár állandó csapattag volt, a klubváltás mellett határozta el magát.

Nagy 2015 óta 71 mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban, az előző két Eb-szereplő csapatnak is stabil tagja volt.

fociclub