Élet+Stílus: Meghalt a Dallas-sorozat alkotója

Élet+Stílus: Meghalt a Dallas-sorozat alkotója

David Jacobs 84 éves volt, és már évek óta Alzheimer-kórtól szenvedett.

Nyolcvannégy éves korában meghalt David Jacobs, aki elsősorban a Magyarországon is hatalmas sikerrel futó, Dallas című sorozat létrehozójaként ismert, de az ő nevéhez fűződnek olyan sorozatok is, mint a Knots Landing vagy a Paradise – közölte a Variety.

Jacobs már évek óta Alzheimer-kórtól szenvedett. Vasárnap érte a halál egy burbanki kórházban; a hír fia, Aaron erősítette meg.

A Jacobs által kreált Dallas 14 évadon keresztül futott 1978-től 1991-ig, majd egy évtizeddel később újraindították a sorozatot, ezt 2012 és 2014 között vetítették. Jacobs létrehozott egy spinoffot is a Dallashoz, ez volt a szintén 14 évadot megélt Knots Landing, amelynek 1979-ben mutatták be az első részét, és 1993-ban ért véget.

Jacobs emellett többek közt a Lois & Clark: The New Adventures of Superman című sorozatnak is executive producere volt, ahogy a két Emmy-jelölést begyűjtő Homefrontnak is.

Augusztus 12-én töltötte be a 84. életévét. Két gyereke, Aaron és Molly, felesége, Diana, korábbi házasságából született lánya, Albyn Hall, valamint unokái, Riley és Georgia gyászolják.

HVG