Itthon: 8,8 milliárdot zárolhatott egy bank egy magyar férfi számláján

Itthon: 8,8 milliárdot zárolhatott egy bank egy magyar férfi számláján

Fehér Tibor egyik napról a másikra szembesült vele, hogy zárolták a számláját. Majd bement a bankba és ott látta, hogy a számlája 8 887 777 260,63 forintos mínuszban van.

8,8 milliárdos mínuszba került egy magyar férfi magyar banknál vezetett forintszámlája – írja a Blikk. Fehér Tibor a lapnak azt mondta: ő nem tartozik senkinek, egy nap viszont a bank indoklás nélkül egy ekkora összeget zárolt a számláján.

Fehér azt mesélte, hogy három hónapja nyitotta a számlát az Unicredit banknál. „Nem volt rajta soha nagy forgalom, havonta 200 ezer forint érkezett rendszeresen egy cégtől, illetve két átutalás magánszemélyektől. Összesen 1,1 millió forint volt rajta, amikor két héttel ezelőtt egy átutalást akartam intézni, de valahogy nem sikerült” – mondta a lapnak.

Fehér ekkor a bankhoz fordult, ott viszont csak annyit tudott kideríteni, hogy zárolták a számláját. Még aznap négyszer, a következő napon pedig még egyszer telefonált, de nem ért el vele semmit, így inkább személyesen ment be az egyik fiókba.

Ekkor látta csak, hogy a számlája 8 887 777 260,63 forintos mínuszban van.

„Személyesen is csak annyit tudtak mondani, hogy valószínűleg valamilyen technikai hiba történt” – mondta a férfi. Az esetre azonban nincs egyelőre magyarázat, Fehér pedig tehetetlennek érzi magát.

Az Unicredit a banktitokra hivatkozva nem kommentálta az ügyet a Blikknek.

(Címlapképünk illusztráció.)

* * *
Már teljesen ingyenes bankszámlák is elérhetőek

Sokan fizetnek éves szinten több tízezer forintot csak azért, mert van saját bankszámlájuk. Azonban léteznek már teljesen ingyenes számlacsomagok is! A Bankmonitor bankszámla kalkulátora – a bankolási szokásai alapján – mindenkinek személyre szabottan megmutatja az elérhető legkedvezőbb ajánlatokat.

HVG