A RB Leipzigtől igazolt a Sevilla – HIVATALOS

A RB Leipzigtől igazolt a Sevilla – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla a német élvonalat (Bundesliga) erősítő RB Leipzigtől szerződtetett norvég válogatott kapust.

A Sevilla hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolták a RB Leipzig hálóőrét, Orjan Nylandot. A spanyolok ingyen kaparintották meg a németektől a 32 játékost, akivel egy rövidtávú 2025-ig szóló szerződést kötöttek meg.

Nyland hazájában, a Hodd csapatában nevelkedett, amelynek felnőtt keretébe 2009-ben került fel, majd innen vásárolta meg 2013-ban a Molde együttese. Két évvel később az Ingolstadhoz írt alá, a németeknél 3 szezont húzott le, majd 2018-ban az Aston Villához igazolt, de két évvel később szerződést bontottak a kapuvédővel az “oroszlánok”. A következő állomáshelye a Norwich volt, akik 2021 januárjában igazolták le, azonban a nyáron túl is adtak rajta, a Bournemouth szerződtette a norvég portást. A “cseresznyék” fél évvel később megköszönték a szolgálatait, ennek következtében ismét klubnélkülivé vált, majd két hónappal később rövidtávra aláírt a Readinghez, akik nem szerződtették végleg, ezért újfent szabadúszó lett Nyland 2022 nyarán. A Leipzig dobott neki mentőövet az elmúlt év októberében, de ők sem számítottak rá komolyabban, így ingyen elengedték a Sevillához.

fociclub