Itthon: Kipcsakoskodás, putyinista páholy, bukott politikusok, gondterhelt rokonok: képeink az atlétikai vb VIP-részlegéből

Itthon: Kipcsakoskodás, putyinista páholy, bukott politikusok, gondterhelt rokonok: képeink az atlétikai vb VIP-részlegéből

Jó ideje nem látott régi ismerősök is feltűnnek, miközben Tiborcz István napszemüveg mögé rejti a gondterheltségét.

Az atlétikai világbajnokság egyik nem sportközpontú legizgalmasabb része bepillantani a VIP-részlegbe és megnézni, hogy kik is jöttek el a világ nagyjai közül Budapestre, ugyanis ez a szurkolói lelkesedésen túlmutató, vastagon politikai kérdés is.

Ennek ékes példáját láthatjuk a VIP-szektorban megjelent külföldi notabilitások esetében. Sehol egy számottevő nyugati politikus, leszámítva a bukott és vádemeléssel szembenézni kénytelen Sebastian Kurzot, valamint a szintén kudarcot vallott – és szintén megvádolt – cseh Andrej Babist és a szlovén Janez Jansát.

Sebastian Kurz és Andrej Babis

© Reviczky Zsolt

Ellenben a keleti nyitás és vele az illiberális kipcsakoskodás nagyot megy a VIP-ben, mint ahogyan ezt az alábbi fotó is tanúsíthatja, amin Recep Tayyip Erdogan török államfő, Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír és Ilham Alijev azeri elnök örül nagyon egymásnak.

Recep Tayyip Erdogan, Tamím bin Hamad ál-Száni és Ilham Alijev

© Reviczky Zsolt

Orbán Viktor közben a tiszteletét tette a VIP putyinista páholynak is nevezhető részlegében, ahol a háttérben sejtelmesen mosolygó Milorad Dodik boszniai szerb vezér asszisztálása mellett nagyot haverkodott a szerb Aleksandar Vucic-csal.

A háttérben Dodik, elől Vucic Orbánnal

© Reviczky Zsolt

A vendéglátók természetesen igyekeztek minél nagyobb számban képviseltetni magukat, az alábbi képen például Gulyás Gergely, Fürjes Balázs és Szijjártó Péter néznek valamit, ami roppant magasan van. Lehet, hogy a euró-forint árfolyam az.

Gulyás, Fürjes és Szijjártó

© Reviczky Zsolt

Rég nem látott ismerősként, Áder János volt államfő mellett szúrta ki fotós munkatársunk Giró-Szász András politológust, aki annak idején a második Orbán-kormány szóvivője is volt, illetve egészen 2018-ig a miniszterelnök belpolitikai főtanácsadójaként tevékenykedett.

Giró-Szász, Áder, illetve előttük Nagy István agrárminiszter

© Reviczky Zsolt

Természetesen nem maradhatott el a rangos rendezvényről Orbán Ráhel és Tiborcz István sem, utóbbinak az egyik képen gondterheltnek tűntek az arcvonásai, úgyhogy el is rejtőzött egy napszemüveg mögé.

Napszemüveg nélkül

© Reviczky Zsolt

Napszemüveggel

© Reviczky Zsolt

HVG